Iklan nuffnang. tlg tekan yer :)

Kwn2 blogger fasya. Follow yer ;)

Tuesday, December 21, 2010

Why Indonesia HATE Malaysian?

Indonesia Vs Malaysia. (Final Suzuki AFF )

Nape Indonesian benci Malaysian?

Aku pn xtaw, sbb aku xpnah benci indon. [wlaupun aku nyampah ngn cite2 indon yg mkin blambak2 kt tv]

Antara citer2 yg aku dengar, Indonesia anggap Malaysian ni THIEF/PENCURI/PENCIPLAK hasil karya dorang. Thats why the call Malaysian ; Malingsia .

Memang aku akui, aku suke dengar lagu band2 dari Indonesia , compare local nya, except lagu RETRO malaya ( yg ni terbaek ) , mmg ad komposer2 dr Malaysia yg amek sdikit sebnyak amek Indonesia nye style music, tapi relevan k benda tu nk cop Malaysia is a thief? Nonsense.

Logikla kalo Indonesian nk benci Malaysian sebab penderaan terhadap warga2 mereka yg bkerja jadi pmbantu umah, sebab aku pun bnci manusia yg suke2 dera ni, tapi xbermakna sume Malaysia people mcmtu.Xkan sebab 2, 3, 4 ,5 kes dah nk kate Malaysia ni macam2.

Kesian r ngn rakyat2 indon yg masih nk bkerja kat sni, korang dk bising2 kt Indon, yg merananya warga Indon yg stay kt malaysia ni. Xaman kot idop dorang dok pkir dorangnye safety kt Malaysia ni. Tapi, dun worila, Malaysian not as bad as u think la Indon.

One more thing, kalo nk cakap pasal Malaysian ciplak korangnya Music, Culture, korangnya plak ? Nk bukak balik kes2 trdahulu, (skang pn ad) , cuba tgk bape banyak/ramai Indon2 yg kena tangkap dek salah laku kt Malaysia ni? tu yg kena tgkap, yg bebas?Plis. (sama jer sume)

Open your mind , xkan dengar dari sebelah pihak dah ckup nk judge nk Malaysia ni cmane? Yg dok kasi panas kita tu sume Setan , jgn dok ikot sgat.

Ni hanyalah luahan hati penulis, minx maaf kalo ad yg trase.

.we come with peace.free your thinking.

thanks.

5 comments:

Anonymous said...

dorng mmng bangang

bny said...

ane warga indonesia, idak usah saling menyinggung lah!!! nyantai-nyantai bae....
iya idak????!!!!!!

Kepala Manchiss said...

kau nak menyatukan atau nak memecah kan lagi?

jgn ditambah lagi api-api persengketaan..kita hidup sama bukan beza2...masing2 manusia bukan dewa-dewa...toksah nak mengaku siapa hebat atau kuasa sedangkan kita tau yang duk kat dunia ni semua menumpang saja...

Winky Wink! said...

betul tu...haha...dorang hanya taw aper kesalahan kita jer..dorg tak fikir ap jasa kita, dan kesalahan dorang..

m3rpati jingga said...

kepala manchiss : pahami artikel ni dgn hati, bkn by mata n otak ksong.

Winky Wink! : yg penting, kite jgn gado2 da . hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...