Iklan nuffnang. tlg tekan yer :)

Kwn2 blogger fasya. Follow yer ;)

Wednesday, December 22, 2010

Al-QURAN DIGITAL - [Mediafire]

sape2 yg brminat nk ada Al-Quran Digital sndiri kt computer , sini aku provide link bg download .

aku baru jer download benda ni, dan baru tgk2 g2, dan nk share r ngn kawan2 sume.

ngn Quran Digital ni, korang leh dgr dan juga tgk tafsirannya.


cara-cara install
1. download sume link 
2. bila dah ciap download sume, just extract file (.part1.rar) dan secara otomatiknya die kn join sume file2 yg korang dah download tadi.
3.tnggu beberapa minit untuk extract
4.FINISH

share it

thanks.

6 comments:

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum...

AlQuran dalam apa jua bentuk perlu mendapatkan pengesahan dari JAKIM agar tiada kesalahan pada ayat2 nya atau tiada unsur2 yang mungkin digunakan oleh musuh Islam bagi menjejaskan akidah kita... Ini sebagai langkah berjaga jaga dari sebarang kemungkinan...

Tahniah kepada awk yang sudi berkongsi link ini dan kepada pihak2 yang membangunkan perisian ini...

m3rpati jingga said...

Thanks for your concern.

Betul kata awak.pape jua bentuk Al-Quran mestilah mendapat pengesahan Jakim bagi mengelakkan kesangsian.

Bagi pengetahuan awak, software ni pada asalnya dijual di dalam bentuk VCD di mana boleh didapati di Kota Bharu Kelantan.

Dimana pengedar yg dipertanggungjawabkan ialah Mawarsoft.

Ini adalah Quran Digital Versi Pertama yang dibangunkan oleh syarikat Mawarsoft di mana ada antara hamba Allah yg sudi share dalam bentuk download.Yang latest skarang adalah Versi 3 di mana anda boleh order secara online di webpage
http://mawarsoft.no-ip.info/Mawarsoft/@Index.html . Kandungannya sama, tapi cuma penambah features.

Jika ada sebarang keraguan, anda boleh merujuk kepada web di atas, dan share bersama kami.

Thanks ;)

Rif Download said...

Thanxx! saNGAT2 berguna! :D :D :D

Anonymous said...

Jakim pun bodo gop lening........
Yang haram dihalalkan yg halal diharamkan..
kejadah.... yang penting ilmu yg kite blajo slame nie.... rujuk pada ulama baik....
Jakim Ulama` Pokke Angguk

m3rpati jingga said...

Rif : welcome :)

anon : Jakim pn mnusia gk.

orang kampung said...

salam..nk tnye sket,nape xleh nk dgar ek?sy da download n extract da sume tp xleh nk dgr..tenkiu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...