Iklan nuffnang. tlg tekan yer :)

Kwn2 blogger fasya. Follow yer ;)

Saturday, November 27, 2010

Cara-cara tukar start menu button untuk windows 7

Arini aku nk share something bg sape2 yg rase da boring ngn dorangnye start menu button n nak makeover skit bg ilang sakit mata tu.
ha ..ni r start button menu bg windows 7 nye...cun gak r nk compare ngn window2 laen...tp kalo da mympah,mnyampah gk :D

Sini aku nk share satu software yg leh tukar button di atas ni. caranya mudah jer :-
1) download software ni

2) copy image yg aku bg ni kt desktop korang.kalo korang nk wat orb sndrik pn bleh,format bmp.(aku xbpe kreatif,so,aku copy jer)

WARNING save picture2 kt bwah ni lam format bmp. (Cnth : 1.bmp) bukan .jpg/png







 aku just bg 5, kalo nk lg byk option.korang leh search kt google. Aku suggest korang cari kt Deviantart.


Ni aku da try tukar kt windos 7,window laen xtaw r plak.

Maybe ada antara windows 7 yg akan denied access,so korang kena run as administrator bg atasi denied access ni.

kalo korang xphm,tnye la.haha.

Thnx

3 comments:

Schuk said...

aduh! x de yg free ker?

m3rpati jingga said...

mmg free pon :p

Anonymous said...

Terima kasih untuk hal-hal yang baik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...