Iklan nuffnang. tlg tekan yer :)

Kwn2 blogger fasya. Follow yer ;)

Tuesday, November 30, 2010

KISS Tutorial

Kali ni aku nk ajar korang sume cmane nk KISS ? haha

Maybe ramai dah taw cmane nk KISS tp aku nk share gk kot2 ad yg xtaw .

tapi seblom tu, jgn salah paham ok!

aku bukannya nk ajar KISS yg korang2 dok pkir tu.(otak kuning tol ) haha.

tapi aku nak ajar KISS kt YOUTUBE?     What? Youtube pn ko nk kiss? hadoii

Kiss yg aku mksudkan ni bukanlah tutttt , tapi kiss ni ialah satu TRICK nk download video kt youtube tanpa gunakan pape utube dnloader.

step 1
  • cm biase, g ke Youtube
  • plih r pape video yg korang nk download tu. 
  • then, bila da pilih, kt address korang akan kuar url tuk video. cntohnya :-
  • bila dh kuar bnda ala-ala mcmni , taip kiss Ddpn youtube tu. (see image dbelow)
  • bila dah taip sume, page tu kn redirect tu page download.
  • bila dah kuar web ni, korang leh pilih r format vdeo yg korang nk download tu
    ( for 1st time user, akan kuar warning msges box. Just tekan Run/Accept).
     
    Dah Setel!  HAPPY KISSing! :D
    pape msalah/pertanyaan.jz komen
 Thnx

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...