Iklan nuffnang. tlg tekan yer :)

Kwn2 blogger fasya. Follow yer ;)

Monday, November 29, 2010

Copy paste disabled blog

Copy paste disabled blog? taw x pe mende tu?

copy paste disabled blog ni mengikut definition kamus dewan edisi aku sndiri ialah blog yg tiap kali korang right click kt blog tu, akan kuar message yg menyampah konon2nya COPYRIGHT RESERVED .haha

tungg..Right click is disabled. ni r cntohnya, tapi btol r die kate, mmg disable pn.haha

post kali ni aku nk ajar bg ENABLED apa yg dah DISABLED tu.

caranya snang jer-


bg pengguna tegar mozilla mcm aku ni, caranya :-
  • first pergi kat Tools ( korang leh nampk Tools ni kt mata korang) haha
  • then, g kt options. ( kalo da bukak tools,sah2 nmpk option)
  • next, g kt Contents
  • Uncheck enabled javascript- slalunye kt c2 die check
so ,skang ni fungsi javascript dah disabled
skang try r test kt mana2 blog yg sblom ni disabled right click.

sori r kalo post kali ni ad yg xske :D

cuma nk sume taw yg byk weaknessnya bnda2 ni. tu yg byk content2 kt web korang dicilok wlaopn da psang security

thnx for reading .

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...